Autamme kulkemaan surun keskellä

KUOLINDOULAN palvelut Helsingissä

Helsingin Hautaustoimistosta löydöt myös kuolindoulan palvelut. Kuolin­doula on koulutettu tukemaan ja hoitamaan kuolevia ihmisiä sekä heidän läheisiään. Kuolindoula tarjoaa henkistä, emotionaalista ja käytännön tukea, auttaa käsittelemään kuoleman lähestymistä, helpottaa keskusteluja elämän loppuvaiheista ja tarjoavat lohtua perheelle ja potilaalle.

Kuolindoula

Yhteystiedot:

Jutta Saanila

040 415 4477

jutta.saanila@proton.me

Mitä kuolindoulana teen?

Parantumattoman sairauden toteamisen jälkeen:

Toimin rinnalla kulkijanasi elämän loppuvaiheissa. Olen erityiskoulutettu ja syvästi paneutunut kuolema-aiheeseen. Voin toimia lenkkinä sinun ja läheistesi sekä terveydenhuollon välillä.

Voin helpottaa kuoleman ja surun aiheuttamien tunteiden läpi käymisessä.

Mitä teemme yhdessä?

Voimme tehdä yhdessä sitä, mikä sinusta tuntuu siinä hetkessä parhaimmalta.

Rohkaisen sinua tekemään arjessa niitä asioita, joista sinulle olisi hyötyä mutta joita et oikein enää jaksaisi. -Kuuntelen avoimesti ja empaattisesti sinua kaikissa vaikeissa ja helpoissa hetkissä.

Voimme myös tehdä yhdessä erilaiset kirjalliset velvollisuudet: hoito- ja hoivatahdon, edunvalvontavaltuutuksen, hautaussuunnitelman ja digitestamentin.

Autan sinua myös suunnittelemaan ajoissa tilanteen, jossa olet saattohoidossa.

Miten toimimme?

Voin toimia kotonasi, palvelutalossa tai sairaalassa.

Voin toimia puhelimitse, netin välityksellä tai tulla fyysisesti luoksesi.

Toimin täysin sinun ehdoillasi ja sen mukaan, miten olemme etukäteen sopineet. Sopimusta voimme yhdessä tarkistaa ja muuttaa, jos käytäntö on toisenlainen kuin aavistelimme.

Hintaesimerkkejä:

  • Viimeistään saattohoitovaiheessa on tarpeen hoito- ja hoivatahto sekä edunvalvontavaltuutus 2h/ 250€.
  • Voimme laatia kanssasi hautaussuunnitelman, digitestamentin ja lähitulevaisuuden suunnitelmat 135€/h.

Mitä kuolinhetkellä ja sen jälkeen tapahtuu?

Kerron sinulle ja läheisillesi ajoissa, mitä asioita on odotettavissa ja valmistaudumme yhdessä joko kotona tai laitoksessa, yhteisen valintanne mukaan.

Voin olla läheistesi kanssa läsnä kuolinhetkelläsi ja sen jälkeen ja voimme yhdessä huolehtia kaikesta turvallisessa ilmapiirissä.

Kutsumme etukäteen valitsemasi hautaustoimiston hoitamaan tahdikkaasti järjestelyt haluamallasi tavalla ja tuen läheisiäsi kaikessa siinä sekä surussa.

Entä muut lähelläsi olijat?

Toimin välittäjänä, kun ihmiset haluaisivat sinua lähestyä ja auttaa, mutteivät tiedä miten sen tekisivät parhaiten.

Voin toimia välittäjänä ja organisoijana, kun haluat tavata juristia, kokenutta hierojaa tai vaikka kauan kadoksissa olevaa ystävääsi.

Voin puhua sinun ja läheistesi puolesta tilanteissa, joissa teillä ovat voimat vähissä.

Tuen myös läheisiä ja annan heille mahdollisuuden välillä levätä kaiken keskellä sekä välitän heille tarvittaessa lisäapua.

Autamme mielellämme surussasi – ota yhteyttä!

Helsingin Hautaustoimistosta saat monipuolista palvelua surun keskellä. Ota yhteyttä, niin kerromme lisää palveluistamme!

Tutustu muistilistaamme!